maanantai 13. lokakuuta 2014

Luumujen viikonloppu

Huh huh mikä show voi olla yhden ohjeen kirjoittamisessa! Sitä helposti harhautuu ajattelemaan, että jos joku asia on helppo neuloa, siitä on helppo kirjoittaa ohjekin. Meikämakkara oppi kyllä nyt olemaan nöyremmin tämän prosessin myötä.

Lähetin ohjeen koeneulottavaksi pian näiden lapasten valmistumisen jälkeen, elokuun puolivälissä.

_IGP0040

Varsin pian ensimmäinen koeneuloja totesi, että oikeasta lapasesta tulee vasen ja vasemmasta oikea. Toinen huomasi, että kaaviot ovat harhaanjohtavat ja virheelliset. Kaikissa kolmessa koossa, tietenkin. Jo kaavioavaimessakin onnistuin puhumaan kavennuksista palmikoiden sijaan. Korjasin virheet ja piirsin uudet kaaviot ja pyysin koeneulojia aloittamaan uudestaan.

Tällä kertaa päästiin jo pidemmälle, ennen kuin peli oli vihellettävä poikki. Kaavioissa oli edelleen häikkää (mm. kahteen kertaan sarake numero 11, mutta pikkuvikoja…) mutta sentään oikea ja vasen lapanen menivät nyt niin kuin väitettiin. Todelliset ongelmat alkoivat vasta peukalokiilan paikkeilla.

_IGP0034


Mä rakastan kiilallisia lapasia. Mummo opetti neulomaan ilman enkä tajunnut kaivatakaan peukalokiilaa ennen kuin vasta joskus viitisen vuotta sitten. Paluuta ei ole ollut, kiilalliset hanskat istuu kuin, no, hansikas. Osaan neuloa kiilan vaikka unissani, kummin päin vaan ja minkä kokoiseen käteen vaan. Mutta osaanko selittää, miten sen teen? Näemmä en osaa :D

Kiilakatastrofi saatiin korjattua ja alettiin lähestyä varren joustinta. Ja siinä menikin sitten useampi viikko! Sitä laskettiin paperin, värikynien, laskimen, puikkojen ja langan ja Excelin kanssa oikein antaumuksella. En siis minä yksin, sain taas koeneulojalta apua. Simppeli 2 o, 2 n -joustin! Mutta niin, ettei kuvioneuleen reuna rikkoudu ja niin, että peukalokiila sulautuu nätisti joustimeen. Kolmessa koossa.

_IGP0012

Viikonloppuna ehdin tehdä aika kasan muutoksia ja viestit suhasivat eestaas, kun testattiin viimeistä versiota. Tänään aamulla naputtelin viimeiset uudelleenlaskennat tiedostoon ja iskin tiedoston Ravelryyn ostettavaksi.  

Ekan version lapasista neuloin kahdessa päivässä. Ohjeen kirjoittamiseen meni kaikkiaan vajaa viikko. Muokkausvaihe testineulontoineen vei liki kaksi kuukautta. :) Mutta voinpahan nyt ainakin sanoa, että testattu on, ja huolellisesti onkin. Voihan siellä virheitä olla edelleen, mutta niiden välttämiseksi ollaan kyllä tehty kaikkemme. Lämmin kiitos kaikille koeneulojille. Olette kullanarvoisia!

Kuvien sinivihreät kämmekkäät:
Malli: Vuorelan luumut, linkki Ravelryyn yllä
Koko: M (kämmenenympärys 18 cm)
Lanka: Lankakauppa Kuje Jekku, 44 grammaa eli 154,1 metriä.
Puikot: 2,25 mm.

Vuoden 2014 valmis työ nro 28, hanskapari numero 3
Langan yhteiskulutus 2014: 5568 g eli 16 336,73 m

2 kommenttia:

  1. Ihana kuulla että ohjeiden neulematematiikka aiheuttaa muillekin ongelmia! Että mä en ehkä olekaan ainoa joka tekee kaiken "tahalteen" vaikeimman kautta :D

    Ja lohduttavaa kuulla että ne ongelmat kyllä sit jotenkin ratkeaa <3

    VastaaPoista
  2. Hurjan kauniit lapaset! Tuo ohjeiden kirjoittaminen ei tosiaan ole mitään helppoa hommaa, mutta ehkä siihenkin oppii, kun tarpeeksi tekee. :)

    VastaaPoista

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!