maanantai 23. elokuuta 2010

Upcycling

Ostin seitsemän vuotta sitten muistaakseni Halosen alennusmyynnistä mustan nilkkapituisen juhlahameen. Se oli viimeinen kappale laatuaan ja jo silloin auttamatta liian pieni, mutta olihan se ostettava, kun se oli nätti. Kertaakaan sitä ei siis ole näinä vuosina käytetty, mutta muutettu mukana jo neljä kertaa.
Around seven years ago I bought a black skirt. It was the last one and didn't fit me even then. I haven't worn it once.
Viikko sitten tuskailin sitten sitä, että kutsutuilla pitäisi olla väitöksessä ja karonkassa mustat vaatteet. Enhän mä sellaisia omista eikä nyt ole rahaa hankkiakaan mitään. Tuijotin närkästyneenä vaatekaappia, kun yhtäkkiä silmäni osuivat mustaan asiaan henkarissa. "Mikä toi on?"
A week ago I felt really frustrated about the doctoral dissertation I was going to attend. All the invated guests should wear all black and I look dead in black, so I don't really own any black clothes.  I stood in front of my closet all frustrated when my eyes wandered over a black piece hanging on a hanger. Waaait a minute, what is that?
Muistin hameen heti, kun käteni osui kankaaseen. Nanosekuntia myöhemmin silmissäni vilkkuivat saksien kuvat, kun juoksin jo kohti mittanauhaa hameen kanssa. Kyllä! Siitä saisi mun kokoisen hameen vähillä muutoksilla.
I remembered the skirt the second I felt the fabric in my hands. A nanosecond later I was seeing scissors and needles. And yes! The measuring tape told me I could do it.
No joo, vähät muutokset vei sit hetken aikaa kuitenkin... Ensin ratkoin saumoja ja leikkelin aika tavalla. Sitten siirsin vetoketjun ja tunnollisesti tikkasin sen piilopistoin kiinni erikseen vuoriin ja itse hameeseen. Tällainen sählä kun olen, siihen tuhrautui monta tuntia aikaa. Lopulta pääsin ompelukoneen ääreen ja homma nopeutui huomattavasti.
I spent hours and hours moving the zipper by hand, but finally I was ready to sit by the sewing machine.
Hameen kuvat ovat hajallaan kameroissa ympäri Suomea, mutta osannette kuvitella mustan puolihameen.
I haven't got a photo yet, but imagine a black a-lined skirt. I'll post a photo later.
Jämäpaloista sain aikaiseksi näppärästi (köh) itselleni kauan kaivatun mustan juhlalaukun. Koska mä en kuitenkaan ole mitenkään päin kokomusta ihminen, laitoin laukkuun kirkkaanpunaisen vetoketjun ja vuoriksi luonnollisesti pinkkejä kirahveja.
I was left with enough fabric pieces to make me an evening bag. As I am not a black-wearing gal, I used a bright red zipper and a lining of pink giraffes. What else.
_IGP0002.JPG

_IGP0014.JPG

Pääsin käyttämään myös ystävän minulle varta vasten tekemää kaunista ginkgo-korua ja lempikenkiäni.
I also got to wore a ginkgo pearl necklace a friend made for me. I had my favorite shoes on. Everything worked.

_IGP0026.JPG

2 kommenttia:

  1. Ihana laukku ja ihanat kengät... ja siihen se shaali... VAU! Koskas saadaan kuva kaiketa yhdessä? =)

    VastaaPoista
  2. Ei paha... Suurennettava hame josta tulee jämäpaloja kassillinen :D Sie olisit ollut hyvä pula-ajan emäntä!

    Näistä kuvista päätellen juhlakokoinaisuus on ollut oikein tyylikäs :)

    VastaaPoista

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!