maanantai 4. tammikuuta 2010

Tervitused!

Olen niin onnekas, että kaveri järjestää joka uudeksivuodeksi reissun Tallinnaan hyvässä seurassa. Asumme vanhan kaupungin keskellä, syömme taivaallisen hyvää ruokaa ja vuoden vaihtuessa poksautamme kuohuviinin korkin Toompeanmäen kupeessa Tanskan kuninkaan puutarhassa.
I am lucky enough to have great friends. One of them organizes a great trip to Tallinn every new year's. We rent a few apartments in the middle of the medieval old town area, eat superb food and climb up to Toompea hill for some sparkly while enjoying the city's fireworks in the midnight.

Tälle vuodelle aatto sattui niin, että ehdimme viettää 3 yötä perillä. Toinen sattuma oli se, että sunnuntaina Tallinnassa oli jo yli 60 cm lunta - enemmän kuin koskaan tilastoinnin aikana. Rakastan Tallinnaa ja oli ihana nähdä se noin eksoottisessa puvussa. Ihmiset menivät lumisotaa vanhassa kaupungissa ja rakensivat lumiukkoja. Pikkulapset istuivat pulkissaan ja näinpä aikuisten pistävän torilla oikein polkaksikin lumisateessa.
This year we had a chance to spend three nights there. Another great thing was that we were there to enjoy the biggest amount of snow Tallinn has had, over 60 centimeters. Ever (in the existence of weather statistics)! People had snow fights and built snowmen. Little children were pulled on sledges and I even witnessed a couple dancing in the market square while the big snow flakes were falling around them.

Nauroimme itsemme kipeiksi ja kyllä, ruoka oli taas hyvää. Siitä ei kuitenkaan tällä erää enempää. Siitä olisi liikaa asiaa eikä tämä ole kuitenkaan ruokablogi. Sen mä vaan sanon, että wasabikastike sopii tonnikalalle kuin sormi nenään.
We laughed our tummys sore and yes, the food was incredible. If you intend to go there, ask me for recommendations.

Kirjakaupassa (joka tarjoilee maailman parasta chai lattea) hoidin pitkään suunnitelmissa olleen homman ja ostin pari matkaopasta Tallinnaan. Ylläoleva on ilmestynyt 2009. Löysin muutakin!
At the bookstore (in which you can enjoy the best chai latte - in the world) I finally took care of our lack of good travel guides to Tallinn. And behold, I found something else too!

Ohjevihkosia parin maakunnan perinnelapasiin, hinta 19-20 EEK eli vähän toista euroa per viiden-kahdeksan mallin vihkonen.
Booklets of traditional mitten patterns. The price was about 1.3 euro per booklet.

Kirjoneulemalleja / Fair-isle patterns.

Aino Praaklin kokoelmateos Viron perinnelapasista. Tästä bloggaan joskus erikseen.
Aino Praakli's big book of the traditional Estonian mittens. I'll come back to this on a later entry.

Ekan kerran vierailin Virossa lankakaupoissa. Pronksilta löytyi hamelankaa.
I bought some nice wool for a skirt.

Illalla asunnolla jaksoin pari kerrosta neuloa pupupaitaan.
I barely had any energy to knit a couple of rounds in the evenings.


"From a cold land with a warm heart" sanoo 1800-luvun kirjontakuviolla koristeltu paperikassi.
"From a cold land with a warm heart" says this paper bag, decorated with an embroidery pattern from the 19th century.
Yllä näkymä makuuhuoneen ikkunasta / the view from our bedroom window.
Powered by Qumana

4 kommenttia:

 1. Ihania lomakuvia! Lunta tosiaan oli paljon, me ajoimme ke-iltana Tallinnasta Pärnuun, näkyvyys oli vain pari metriä ja tie oli kuin perunapeltoa. Pärnussakin lunta kuulemma ei talvisin juuri ole ja nyt sielläkin 4o cm. Meillä on kerrostalokämppä Pärnun nukkumalähiössä ja siellä ei paljon käsityöpuoteja näkynyt...palatessa satamasta löysin vyyhdin villaa, se pelasti matkan;)
  Hyvää uutta vuotta sinullekin!

  VastaaPoista
 2. Voi kun ihania kuvia! En olekkaan koskaan käynyt Tallinnassa muuten kuin kesällä.

  VastaaPoista
 3. Tallinna on kyllä ihan paras! Missä päin kävit lankakaupoilla? En ole vielä oikein päässyt siellä jyvälle siitä mistä niitä kunnolla löytäisi...

  VastaaPoista
 4. Itse olen melko vähän Tallinnassa käynyt, joten käännyn sinun puoleen. Tiedätkö saako Tallinnasta kankaita Suomen hintoihin verrattuna edullisemmin. Onko suosituksia kangaskaupoista?

  VastaaPoista

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!