keskiviikko 23. heinäkuuta 2008

Kameraton marmatus

Mä en ole kirjoittanut moneen viikkoon. Anteeksi. En ole kuitenkaan hylännyt teitä, on vain niin vaikea kirjoittaa ilman kuvia. Edelleenkään mulla ei ole uusia käsityökuvia, mutta kerron silti hieman, mitä täällä tapahtuu.

Viimeinkin valmistuu jotain. Heti, kun saan käsiini kameran, näette valmiina oman pinwheelini, miehen sukat sekä siskolleni menevät sukat Cherry Tree Hillin upeasta Dusk-värisestä supersockista. Toisetkin sukat supersockista ovat kesken: väri on kaunis Birches ja mallina on yksinkertaisista yksinkertaisin perussukka, jotta väri pääsee esiin.

Supersock on upea, tiukkakierteinen sukkalanka. Neulontatuntuma on hyvin Jitterbugmainen, kestävyydestä en osaa vielä kertoa. Mun käsialalla neuloontuu kivasti 2,25 mm puikoilla, kaksipuoloset sopisivat myös. Suomessa Supersockia myy Secretwool.

Supersockin faneja kiinnostanee tietää, että uudesta solid-väristä äänestetään parhaillaan ja voittaja saa koko pussin eniten ääniä saanutta väriä. Nimeämisnystyrät siis raksuttamaan ja osallistumaan! Dusk-värin loppumetrit pyörittelin sukiksi ja lapasiksi, koko vastasyntynyt. Serkkuni odottaa kevätvauvaa ja tarvinnee pikkuisia töppösiä ja hanskoja pitkin kevättä, joten pääsen vääntämään monet jämälangat pikku vaatteiksi.

Little Knits lähetti ensimmäisen tilaukseni heiltä. Sain ensimmäisen kerran hipelöitäväksi Noro Kyreon Sockia (pikkulinnut laulavat, että sitä saa elokuussa Priimasta!). Lisäksi tilasin sukalliset Jojoland Kaleidoscope Fingeringiä, joka tuntuu hyvin pehmeältä. Kiinnostavaa nähdä, miten väri läikittyy.

Mitäs muuta? Värjäystäkin olen kokeillut, saatte nähdä tuloksia hieman myöhemmin. Olen monena vuonna neulonut tietynlaisia "omakeksimiä" kirjoneulelapasia, joihin on nyt ohje työn alla, ja joudun pyörittelemään parit taas ohjeen kuvitukseen. Ajattelin hylätä Novitan perusvärit, jotka ovat kantaneet mua aikaisempien vuosien läpi, ja tehdä tämän vuoden lapaset itsevärjäämistäni langoista. Jännää!


Koska mulla ei taaskaan ole käsityökuvia, taas yksi vanha kuva Barcelonan eläintarhasta.

1 kommentti:

  1. Moikka, voitit blogiarvonnassani, laita osoite sähköpostiin niin katson jotain kivaa tulemaan :-)

    VastaaPoista

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!