keskiviikko 5. elokuuta 2009

The Knitter -lehti

Ravelryssä on "hiukan" keskusteltu käsityölehdistä viime aikoina. Novita puhuttaa, joo, mutta myös The Knitter on alkanut herättää kiinnostusta. Itse olen tilannut Saksasta puikkotoimituksen kyljessä kaksi irtonumeroa, joten ajattelin hieman esitellä niitä - ehkä jollekin on apua tilauspäätöksen tekemisessä, jos hieman näkee, millainen lehti on kyseessä.
Itse peruutin juuri eilen Suuren Käsityölehden ja laitan The Knitterin tilauksen sisään heti, kun rahatilanne hieman tästä kohenee. Aion myös haalia käsiini jo ilmestyneet numerot ja halailla niitä iltaisin.

Lehdet ovat laadukasta paperia ja huolellisesti taitettuja. Pidän myös siitä, että niillä on selkeä teema. Itselläni on ekologisuuteen keskittyvä numero sekä kukkanumero.
Joka numerossa on alun toistakymmentä ohjetta. Näistä muutama on The Knitteriä varten tehtyjä ja vain siinä julkaistuja, muutama on otteita neulekirjoista ja muutama on lankavalmistajien julkaisemia ohjeita (Exclusive, Book Extract ja Spinner). Lisäksi ainakin näissä numeroissa on kummassakin yksi nykyaikaistettu Vintage-ohje. Kaikki ohjeet sopivat numeron teemaan, esimerkiksi ekologisuus-numerossa kaikki on neulottu luomu- tai kierrätyslangoista.
Ohjeet ovat huolellisesti taitettuja ja ne on sijoiteltu siten, että ohje on kokonaisuudessaan samassa paikassa. Lehden sisällä on siis ikään kuin pieniä ohjelehtisiä eikä tarvitse hyppiä edestakaisin kuvien ja ohjeen välillä. Esimerkkinä Exclusive-ohje Rose Shetland Shawl kukkaisnumerosta. Ohje on viisi sivua pitkä ja siis kolmella peräkkäisellä aukeamalla. Kolmannella aukeamalla alkaakin sitten jo seuraava ohje, Debbie Blissin Leaf Jacket.Ohjeiden lisäksi lehdessä on paljon luettavaa. Ekologisuusnumerossa esimerkiksi seuraavanlaisia artikkeleita:

How to be an ethical knitter, 4 sivua.

Natural Selection - Knitting with organic, ecological and ethical yarn.

Ethical yarns, ostosvinkkejä.
Lehdessä on yleensä lisäksi jokin tekniikka-artikkeli, jossa esitellään huolella jokin lehden ohjeessa tarvittava tekniikka. Vertailuartikkelin aiheena kukkaisnumerossa olivat puikot:


Ja ainakin mun mielestä lehdessä oleellinen osa on mainonta. Lehdessä on toki siellä täällä mainoksia läpi lehden, mutta erinomaisen inspiroiva osuus on lopun muutaman aukeaman mittainen mainoskooste:

Lukemistani käsityölehdistä tämä on ykkönen. Ohjeita on vähän, mutta ne on huolella valittu ja toimitettu. Kuvat ovat laadukkaita, taitto tyylikäs. Sisältö on kokonaisuutena kiinnostava ja harkittu.
Tilaaminen Suomeenkin onnistuu, 13 numeroa maksaa postikuluineen 65 puntaa. Euroissa numerolle tulee hintaa 5,77 euroa, mikä on mielestäni varsin kohtuullinen hinta.
Oiskohan nyt mainostettu kylliksi? Seuraavassa postauksessa aionkin puhua ruoasta enkä käsitöistä lainkaan.
Powered by Qumana

1 kommentti:

  1. Mua(kin) elokuun suuri käsityö otti päähän, ihan liikaa lasten/vauvojen vaatteita, mutta ajattelin kuitenkin katsoa vuoden tilauksen loppuun asti. The Knitter kyllä tosiaan vaikuttaa aika huipulta, ehkä vaihdan siihen sitten. Kiitos lehtiesittelystä!

    VastaaPoista

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!